zaterdag 3 februari 2018

Papier 4

gevlochten hagedissenstaart, magische bal,
gevlochten hart en doos van Pandora
De opbrengst van de afgelopen week. Nou, niet alles want er is echt wel wat in de prullenbak verdwenen.

box of Pandora, design Yami Yamauchi
Verrassend 'doosje' deze doos van Pandora: hij kan niet open! Het is dus eigenlijk gewoon een kubus! De mythe rond Pandora is een behoorlijk ingewikkeld verhaal. In de doos die haar man moet bewaren, zitten allerlei rampen, ziekten en zorgen. Pandora is nieuwsgierig en doet natuurlijk de doos open. Zo komt het dat op aarde de mensen allerlei vreselijke rampen moeten ondergaan. Maar... 'hoop' is in de doos achtergebleven. Wat dat precies betekent, is niet duidelijk: is 'hoop' de mensen onthouden of kunnen we zeggen er is altijd nog 'hoop'?
Maar goed, de kubus is makkelijk om te vouwen en ziet er mooi uit.

magische bal: mislukt!
Er is heel wat nauwkeurig vouwwerk nodig om dit te maken, maar een bal wilde het niet worden... dat wordt nog wat avondjes oefenen.

gevlochten hagedissenstaart/ braided lizardtail
Dit zijn echt oefenstukjes. De grote met repen ribkarton en de kleine van reepjes vouwpapier. Ik dacht dat het heel makkelijk was, maar de eerste keren mislukte het vreselijk. Nu snap ik het en is het niet meer moeilijk. Het zijn een soort muizentrappetjes, maar dan met 4 stroken.
Het kost heel veel papier, maar geeft echt een mooie vlecht. Het is trouwens ook net zeemansknopen. Dat heb ik in een ver verleden weleens gedaan: touw maken van een steek die 'hanepoten'heet , kan ik me herinneren. Dat ging eigenlijk het zelfde. 

gevlochten harten door Paper Kawaii
Nou je ziet, alleen het hartje rechtsonder is gelukt! Dit leek me ook makkelijk, maar viel vies tegen. Wel heel leuk om te doen en nu ik het begrijp lukt het vast ook vaker. Het blijven losse dingen die ik maak, ik kan me niet zetten tot iets groters. 
2 opmerkingen: