donderdag 30 maart 2017

Oud borduurwerk 2

 Dit is een lange proeflap, zo'n 25 cm bij 80 cm. Ik weet niet hoe lang geleden ik dit gemaakt heb, maar echt wel zo'n 5 jaar terug , denk ik.
Het is geborduurd op niet-telbare stof. ( Ik had er ook een broek van) 

Deze boom is overgetekend uit een kleurboek op telbare stof. De telbare stof was genaaid op de paarse stof. Daarna geborduurd met o.a. halve kruissteekjes. Later is de telbare stof weggehaald. Ik herinner me nog dat dat een rotklusje was. Want je steekt wel eens door de draad van de telbare stof en dan is het lastig weghalen. Wel een slimme techniek.


De roze bloemen zijn met lange en korte satijnsteek. De bloem met het gele hart: het hart heb ik ook op telbare stof geborduurd en de oranje 'bladeren' zijn Franse staafjes.In dit stukje heb ik in lichtpaars een steek gebruikt die ik niet meer herken! Er zit een soort knoop in. De rest is gewoon wat oefeningen met kettingsteeksoorten, graansteek, takkensteek etc.
En daarboven bloemetjes van kettingsteken. Heerlijk om te maken!

In deze cirkel heb ik het patroon van een soort keltische knoop gebruikt, weer gemaakt op telbare stof die op de paarse stof genaaid is. Heel fijn geborduurd! Gewoon knap van mezelf. Ik weet nog wel dat het een heel getel was!


En dan heb ik helemaal bovenaan nog wat bloemen geborduurd als een soort imitatie crewelwerk.

Ik ben echt dol op het maken van proeflappen!2 opmerkingen: